۱۴۰۰ مشهدی برای شرکت اردوی راهیان نور مناطق غرب ثبت نام کردند رونمایی از سه نسخه خطی نفیس «اللُهوف سید بن طاووس» در حرم رضوی ساختار‌های اجتماعی باید با فرهنگ رضوی همسو شوند تقدیر از برگزیدگان دومین دوره جایزه بین‌المللی خوش‌نویسی «یاس یاسین» احداث سایه‌بان‌های جدید در مسیر‌های پرتردد حرم‌ امام‌رضا(ع) چرا تولی و تبری شرط نجات است؟ پیکر پدر شهیدان «واحدی‌فیض‌آبادی» در مشهد تشییع شد هنرمندانی که دل در گرو حسین (ع) دارند | روایتی از حضور اصحاب رسانه و هنر مشهد در هیئت مذهبی ماه + فیلم یک تنگ بلور در میدان مین آداب استغفار و توبه چیست؟ امام‌سجاد(ع) مظهر تقوا و تواضع است تضمین بقای دین و سلامت اجتماع با امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر نگاهی به بینش و منش واعظ شهیر مرحوم آیت ا... غلامرضا دهشت| عالم خیراندیش ۶ نمایش آیینی و تعزیه‌خوانی در محرم و صفر مجوز اجرا گرفتند ویژه‌برنامه‌های عزاداری دهه دوم محرم در حرم امام‌رضا(ع) خواب ممنوع، روزِ بیداری است! یادی از شیخ احمد کافی به‌مناسبت سالگرد درگذشت این واعظ محبوب ۲۰۰ مسجد استان در رویداد نوجوانانه تربیتی «هشتادیوم» پای کار هستند
سرخط خبرها
به مناسبت روز جهانی قدس:

نمادی از «قبه الصخره» در حرم رضوی

  • کد خبر: ۲۷۶۷۸
  • ۰۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷
نمادی از «قبه الصخره» در حرم رضوی
شهر مقدس مشهد به عنوان یکی از شهر‌های بزرگ اسلامی نسبت به مسائل و اولویت‌های جهان اسلام بی تفاوت نبوده و آستان قدس رضوی نیز به عنوان نهادی مقدس خود را از این قاعده مستنثنی نکرده است.
به گزارش شهرآرانیوز، آستان قدس رضوی نیز با توجه به اهمیت تحولات سرزمین فلسطین که مهد ادیان توحیدی بزرگ تاریخ و محل تلاقی تمدن‌هاست و همچنین از اولویت‌های اصلی جهان اسلام بشمار می‌رود، در طرح توسعه حرم مطهر رضوی تصمیم می‌گیرد نماد‌ها و نشانه‌هایی از قدس مقدس را در حرم تجلی دهد.
از همین رو در طرح جامع توسعه حرم مطهر رضوی در دهه ۶۰ ساخت صحنی با عنوان «قدس» در دستور کار آستان قدس قرار می‌گیرد که در سال ۱۳۷۰ ساخت کالبدی آن به اتمام رسیده ودر سال ۱۳۷۳ نیز کار کاشی کاری و تزئینات آن تمام می‌شود.
همچنین به یادبود بیت‌المقدس که قبله نخست جهان اسلام بشمار می‌رود نمادی از «قبه الصخره» که یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین آثار معماری اسلامی پس از مسجدالاقصی در بیت‌المقدس است در این صحن ساخته می‌شود.
این نماد یک هشتم ابعاد واقعی «قبه الصخره» به نیت هشتمین امام شیعیان (ع) است. همچنین ۱۴ غرفه در قسمت شمالی و ۱۴ غرفه نیز در قسمت جنوبی به نیت ۱۴ معصوم (ع) ساخته شد که بالای هر یک از غرفه‌ها نام ائمه معصومین (ع) ذکر شده است.
این صحن چهارایوانی است. ایوان شمالی صحن به نام ایوان معراج نام‌گذاری شده و پشت ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد قرار دارد. ایوان شرقی، متصل به رواق امام خمینی (قدس سره) است، ایوان غربی صحن که ورودی آن از بست شیخ بهایی است، «باب الانبیاء» نام‌گذاری شده است، ایوان جنوبی نیز که به آن ایوان قبله می‌گویند، مشابه ایوان مقصوره در مسجد گوهرشاد بنا شده، عمق آن ۱۵ متر، عرض ۱۲ متر و ارتفاع آن ۱۶ متر است. این ایوان دارای محرابی با ازاره و دور سنگ است. کتیبه‌ای به خطوط ثلث و کوفی و رنگ طلایی و دربردارنده سوره نور از تزئینات این ایوان است. دیگر تزئینات ایوان شامل کاشی معرق، رسمی‌بندی، معرق آجر و مقرنس است.

منبع: آستان نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->